FAQ verhuur giethoorn

Hieronder een overicht met de meest gestelde vragen bij het huren via Giethoorn Reclame & Promotie. Leest u deze vragen goed door of uw vraag hier beantwoord kan worden. Mocht u toch nog een andere vraag hebben dan kunt u deze het beste stellen per email

Wat is het adres waar ik het gehuurde op kan halen ?

Op onze pagina verzorgen wij de reserveringen voor meer dan 25 verhuurbedrijven. Het object dat u kiest wordt aan de hand van uw wensen op een locatie geplaatst die vrij is. U ontvangt een email na resevering met alle gegevens die u nodig heeft, en daarmee ook het adres waar het gehuurde object opgehaald kan worden.

Zijn dit alle kosten of komen er nog meer kosten bij ?

De prijs die u bij ons afrekend is de totale prijs, er worden niet meer kosten in rekening gebracht.

Wat zijn de algemene voorwaarden ?

De algemene voorwaarden kunt u hier bekijken.

Kan ik mijn reservering annuleren ?

Het mooie aan een reservering is natuurlijk dat u gegarandeerd datgene heeft wat u wilt op het moment dat u het wilt en dat de verhuurder gegarandeerd de iets verhuurt heeft voor deze dag. Dus daarom geldt bij het annuleren wel dat er aan bepaalde voorwaarden moet voldaan worden, hiervoor hebben we de algemene voorwaarden opgesteld. Wilt u om een of andere reden annuleren, neemt u dan contact op met de verhuurder die in uw bevestigingsmail staat, deze kan de annulering akkoorderen. De algemene voorwaarden kunt u hier bekijken.

Ik wil graag een NS retour aanschaffen, maar hoe gaat dat in zijn werk ?

Bij de aankoop van de dagretour ontvangt u van ons via de mail een couponcode. Deze couponcode kunt u op de website van de ns ( https://www.ns.nl/producten/coupon/ ) verzilveren. Op dezelfde website vindt u een uitgebreide handleiding ( ook hier te vinden ). De voorwaarden voor de NS retour zijn:

– 2e klas dagretour.
– Geldig van maandag t/m vrijdag na 09.00 uur en in het weekend en op feestdagen de gehele dag.
– Niet geldig op Koningsdag.
– Een railrunner is voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.
– U ontvangt couponcodes welke via ns.nl geactiveerd moeten worden.

Ik heb nog steeds geen bevestigingsmail ontvangen, wat moet ik doen ?

In het systeem worden automatisch mails gemaakt voor uw reservering. Het kan natuurlijk voorkomen dat dze in uw spambox verdwijnt, kijkt u daar eerst. Heel zelden komt deze mail niet aan, door bijvoorbeeld het verkeerd invullen van een emailadres en heel zelden word een mail van onze gewijgerd door een server van de huurder ( caiway servers geven deze probemen nog wel eens). Stuurt u mij een mail op info@giethoorn.com met uw naam, email en indien mogelijk betaalgegevens en dan stuur ik u handmatig de mail nogmaals toe.

Ik wil vandaag graag varen, waarom kan ik niet reserveren ?

Het reserveren van een boot kan niet op dezelfde dag, dit kan kan alleen in de toekomst.

Ik heb een boot gehuurd maar wil nog iets veranderen aan mij reservering?

Als u een reservering heeft afgerond heeft u een mail ontvangen, in deze mail staat waar de reservering geplaatst is in Giethoorn. Wilt u iets veranderen aan uw reservering dan kunt u dit kortsluiten met de verhuurder van de boot. Hun contactgegevens staan in de bevestigingsmail die u ontvangen heeft.

Hoeveel tijd heb ik nodig om Giethoorn te bezichtigen per boot ?

Er zijn verschillende routes in giethoorn die u kunt varen. Voor de tijd die u wilt varen zal de verhuurder u een mooie route meegeven. U kunt tijdens uw vaart aanleggen op verschillende plaatsen en natuurlijk picknicken op het eilandje in het meer. Om een kleine indruk te krijgen van Giethoorn bent u minimaal 2 uren aan het varen, dus met een stop onderweg bent u 3 uren weg. Wilt u heel Giethoorn bekijken dan is er een route van 4 tot 5 uren varen.

Heb ik een vaarbewijs nodig om te varen met een boot ?

Voor geen enkele boot die op onze website verhuurt word is een vaarbewijs nodig. De verhuurder zal u een uitgebreide uitleg geven. Het varen is heel makkelijk en iedereen kan met een boot overweg.

Hoe vind ik de weg in Giethoorn?

U ontvangt een kaart bij de verhuurder waarop verschillende routes uitgebeeld staan. De verhuurder zal een uitleg geven waar u allemaal langs kan.