FAQ verhuur giethoorn

Hieronder een overicht met de meest gestelde vragen bij het huren via Giethoorn Reclame & Promotie. Leest u deze vragen goed door of uw vraag hier beantwoord kan worden. Mocht u toch nog een andere vraag hebben dan kunt u deze het beste stellen per email

Op onze pagina verzorgen wij de reserveringen voor meer dan 25 verhuurbedrijven. Het object dat u kiest wordt aan de hand van uw wensen op een locatie geplaatst die vrij is. U ontvangt een email na resevering met alle gegevens die u nodig heeft, en daarmee ook het adres waar het gehuurde object opgehaald kan worden.

De prijs die u bij ons afrekend is de totale prijs, er worden niet meer kosten in rekening gebracht.

De algemene voorwaarden kunt u hier bekijken.

Het mooie aan een reservering is natuurlijk dat u gegarandeerd datgene heeft wat u wilt op het moment dat u het wilt en dat de verhuurder gegarandeerd de iets verhuurt heeft voor deze dag. Dus daarom geldt bij het annuleren wel dat er aan bepaalde voorwaarden moet voldaan worden, hiervoor hebben we de algemene voorwaarden opgesteld. Wilt u om een of andere reden annuleren, neemt u dan contact op met de verhuurder die in uw bevestigingsmail staat, deze kan de annulering akkoorderen. De algemene voorwaarden kunt u hier bekijken.

Bij de aankoop van de dagretour ontvangt u van ons via de mail een couponcode. Deze couponcode kunt u op de website van de ns ( https://www.ns.nl/producten/coupon/ ) verzilveren. Op dezelfde website vindt u een uitgebreide handleiding ( ook hier te vinden ). De voorwaarden voor de NS retour zijn:

– 2e klas dagretour.
– Geldig van maandag t/m vrijdag na 09.00 uur en in het weekend en op feestdagen de gehele dag.
– Niet geldig op Koningsdag.
– Een railrunner is voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.
– U ontvangt couponcodes welke via ns.nl geactiveerd moeten worden.

In het systeem worden automatisch mails gemaakt voor uw reservering. Het kan natuurlijk voorkomen dat dze in uw spambox verdwijnt, kijkt u daar eerst. Heel zelden komt deze mail niet aan, door bijvoorbeeld het verkeerd invullen van een emailadres en heel zelden word een mail van onze gewijgerd door een server van de huurder ( caiway servers geven deze probemen nog wel eens). Stuurt u mij een mail op info@giethoorn.com met uw naam, email en indien mogelijk betaalgegevens en dan stuur ik u handmatig de mail nogmaals toe.

Het reserveren van een boot kan niet op dezelfde dag, dit kan kan alleen in de toekomst.

Als u een reservering heeft afgerond heeft u een mail ontvangen, in deze mail staat waar de reservering geplaatst is in Giethoorn. Wilt u iets veranderen aan uw reservering dan kunt u dit kortsluiten met de verhuurder van de boot. Hun contactgegevens staan in de bevestigingsmail die u ontvangen heeft.

Er zijn verschillende routes in giethoorn die u kunt varen. Voor de tijd die u wilt varen zal de verhuurder u een mooie route meegeven. U kunt tijdens uw vaart aanleggen op verschillende plaatsen en natuurlijk picknicken op het eilandje in het meer. Om een kleine indruk te krijgen van Giethoorn bent u minimaal 2 uren aan het varen, dus met een stop onderweg bent u 3 uren weg. Wilt u heel Giethoorn bekijken dan is er een route van 4 tot 5 uren varen.

Voor geen enkele boot die op onze website verhuurt word is een vaarbewijs nodig. De verhuurder zal u een uitgebreide uitleg geven. Het varen is heel makkelijk en iedereen kan met een boot overweg.

U ontvangt een kaart bij de verhuurder waarop verschillende routes uitgebeeld staan. De verhuurder zal een uitleg geven waar u allemaal langs kan.